luxury hotles













The Beach House at Manafaru Maldives is located in the Haa Alifu Atoll in the Northern Maldives and is surrounded by coral reef lagoons. Upon arrival at Malé International Airport, guests will be met by a representative from The Beach House who will transport them to the 45 minute domestic flight. This allows guests the chance to fly over some of the most beautiful Maldivian islands. The Beach House not only benefits from having some absolutely stunning natural beaches but it also has a wealth of vegetation which is very rare in the Maldives.The Manafaru Retreat encompasses of a selection of beach villas, water villas and grand water suites. Each villa is totally private surrounded by lush tropical vegetation with a private pool and sala. Villas offer intimate luxury and are designed in a contemporary style with sleek lines and chic minimalism, as the spectacular views of the surrounding beauty are the main focal point. This is complemented with rich dark woods, crisp white linens and natural fabrics. Each of the villas also come fully equipped with a range of state of the art amenities which include a flat screen LCD TV, CD and DVD players, high speed internet access, coffee making machine, Egyptian cotton linens and pillow menu, terrace sun bed, double bathroom and dressing area, oversized terrazzo bath, hairdryer, personal safe and mood enhancing lighting. Seven nights at The Beach House start at from £1,779 per person.

CCTV’s new 550,000 square meter headquarters, to be completed for the Beijing Olympics in 2008, will be among the first of 300 towers to be constructed in Beijing’s new Central Business District. On the 10-hectare site in the new Central Business District in Beijing, the OMA proposal consolidates the program in an iconic configuration of two high-rise buildings.The design of the new Central Chinese Television (CCTV) headquarters defies the popular conception of a skyscraper and it broke Beijing’s building codes and required approval by a special review panel. The standard systems for engineering gravity and lateral loads in buildings didn’t apply to the CCTV building, which is formed by two leaning towers, each bent 90 degrees at the top and bottom to form a continuous loop.

The total development is 5 813 000ft² (540 000m²) consisting of two main buildings: the CCTV building and the Television Cultural Centre (TVCC).The new centre combines administration with news, broadcasting, studios and programme production – the entire TV process – in a sequence of interconnected activities.This first building is not a traditional tower, but a continuous loop of horizontal and vertical sections that establish an urban site rather than point to the sky. The irregular grid on the building’s facades is an expression of the forces travelling throughout its structure.It would be a significant structural challenge anywhere in the world, but is especially so as Beijing is in a highly seismic zone. Arup carried out a huge amount of work to demonstrate structural stability in order to satisfy local planning needs.A Media Park forms a landscape of public entertainment, outdoor filming areas and production studios as an extension of the central green axis of the CBD.Rem Koolhaas and Ole Scheeren will be partners-in-charge. The OMA design team will consist of Shohei Shigematsu, Adrianne Fisher, Hiromasa Shirai, Anu Leinonen, Charles Berman and many others. Qingyun Ma from Shanghai will be advisor to the project.
The CCTV Headquarters will be realized in collaboration with ECADI, the East China Architecture & Design Institute from Shanghai.Cecil Balmond and his team of Ove Arup & Partners will be responsible for the structural and mechanical engineering.OMA will collaborate with its media and research branch AMO.

source –arup /arcspace





Udaipur, in the heart of Rajasthan, is a city of majestic palaces and beautiful lakes. Here, adorning the banks of Lake Pichola and standing witness to the historic City Palace, The Oberoi Udaivilas captures all the romance and splendour of a royal era.The grand setting combined with palatial architecture and a beautiful spa offers an experience created exclusively for those who know there is nothing like too much luxury.

The Oberoi Udaivilas, Udaipur (India) is designed to resemble a minature domed palace said to be “painted to evoke heaven.” This 200-year-old hunting lodge is know for its large airy treatment suites. Guests wanting to experience the ultimate in the art of healing can take advantage of the Ayurvedic therapies (based on the ancient Indian art of healing), at one of the of the Oberoi Udaivilas spa’s private therapy suites, many of which overlook Lake Pichola. Other treatments range from aromatherapy to massage therapy.

The hotel is adorned with hand- painted murals, arches and fountains. Landscaped terraces and acres of white marble. The resort’s 20-acre wildlife conservatory, houses peacock and Indian spotted deer.

source –hotel-ratesl / udaivilas / tripadvisor